Marhalábszár pörkölt gombával és füstölt sajtos galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Marhalábszár pörkölt gombával és füstölt sajtos galuskával

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kg csiperke gomba
  • só, bors, pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma

Galuska:

  • 50 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük.

Kevergetjük, majd amikor a hús összeesett felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. A gombát, megpucoljuk, felszeleteljük, a húshoz adjuk.

Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ez eltarthat egy ideig. Időnként megkeverjük és szükség szerint vizet öntünk rá. Fűszerezzük, só, bors, vegeta, fokhagyma ki mit szeret. 2-2,5 óra alatt készre főzzük.

Egy tálban összekeverjük a galuska a hozzávalóit és forrásban lévő vízbe szaggatjuk nokedliszaggató segítségével.