Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhalábszár-pörkölt bográcsban recept

Marhalábszár-pörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 kg marhalábszár felkockázva
    • 1,5 kg vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 kk köménymag
    • 60 dkg zöldpaprika
    • 1 db csípős paprika
    • 30 dkg paradicsom
    • 3 ek őrölt pirospaprika
    • 2 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, a zsírhoz hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kipattogtattam (megpirítottam).

    A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának a felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.

    Később a paradicsomok héját le tudtam húzni, azt eltávolítottam a bográcsból. A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd megsóztam.

    A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután két órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt levet időnként pótolva.

    Mikor úgy éreztem megfőtt, a paprikát csomómentesre kevertem vörösborban, és hozzáöntöttem a bogrács tartalmához. Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá