Marhalábszár-pörkölt bográcsban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 kg marhalábszár felkockázva
- 1,5 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kk köménymag
- 60 dkg zöldpaprika
- 1 db csípős paprika
- 30 dkg paradicsom
- só
- 3 ek őrölt pirospaprika
- 2 dl száraz vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, a zsírhoz hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kipattogtattam (megpirítottam).
A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának a felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.
Később a paradicsomok héját le tudtam húzni, azt eltávolítottam a bográcsból. A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el, majd megsóztam.
A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután két órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt levet időnként pótolva.
Mikor úgy éreztem megfőtt, a paprikát csomómentesre kevertem vörösborban, és hozzáöntöttem a bogrács tartalmához. Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült