Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marhagulyás csipetkével recept

Marhagulyás csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marha lábszár
    • 40 dkg burgonya
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 közepes nagyságú hagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 csomó petrezselyem
    • 1-2 szál zellerlevél
    • 1 doboz pritamin
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • őrölt pirospaprika
    • bors
    • kömény
    • kakukkfű
    • 1 marhahúsleves kocka
    • 1 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

    Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

    Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
    A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

    Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.
    Egyet forraljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá