Marhagulyás csipetkével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 60 dkg marha lábszár
  • 40 dkg burgonya
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 közepes nagyságú hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomó petrezselyem
  • 1-2 szál zellerlevél
  • 1 doboz pritamin
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • kakukkfű
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése:

A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.
Egyet forraljuk.