Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.
Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.
Egyet forraljuk.