Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok paradicsommártásban recept

Húsgombócok paradicsommártásban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált marhahús
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • 2 csapott ek zsemlemorzsa

    Mártáshoz:

    • 2 ek olívaolaj
    • 2 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • cukor ízlés szerint
    • 2 dl sűrű házi paradicsomlé
    • őrölt bors
    • 1 csipet oregánó
    • 1 kk olaszos fűszersó

    Sütéshez:

    • 3 dl étolaj

    Köret:

    • 25 dkg spagetti tészta

    Tálaláshoz:

    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Húsgombóc készítés:

    A húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, reszeljük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. A tojással, ízlés szerint sóval és borssal gyúrjuk össze, majd gyúrjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Formáljunk kis golyókat belőle és a felforrósított étolajban fedő alatt süssük ki. Szedjük papírtörlőre és tegyük félre.

    Mártás készítése:

    Az olívaolajat kissé felhevítjük. megszórjuk a liszttel és az apróra vágott vörös- és fokhagymával. Zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl hideg vízzel. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzzük jól össze, majd tegyük bele a kisült húsgolyókat és főzzük a mártással együtt további 10-15 percig alacsony lángon.

    A spagettit sós, lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjük le, öblítsük át és a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.

    Tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá