Húsgombócok paradicsommártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgombócok paradicsommártásban

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 2 csapott ek zsemlemorzsa

Mártáshoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek finomliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dl sűrű házi paradicsomlé
  • őrölt bors
  • 1 csipet oregánó
  • 1 kk olaszos fűszersó

Sütéshez:

  • 3 dl étolaj

Köret:

  • 25 dkg spagetti tészta

Tálaláshoz:

  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Húsgombóc készítés:

A húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, reszeljük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. A tojással, ízlés szerint sóval és borssal gyúrjuk össze, majd gyúrjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Formáljunk kis golyókat belőle és a felforrósított étolajban fedő alatt süssük ki. Szedjük papírtörlőre és tegyük félre.

Mártás készítése:

Az olívaolajat kissé felhevítjük. megszórjuk a liszttel és az apróra vágott vörös- és fokhagymával. Zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl hideg vízzel. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzzük jól össze, majd tegyük bele a kisült húsgolyókat és főzzük a mártással együtt további 10-15 percig alacsony lángon.

A spagettit sós, lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjük le, öblítsük át és a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.

Tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.