Hozzávalók:
Mártáshoz:
Sütéshez:
Köret:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a reszelt sajtot, reszeljük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. A tojással, ízlés szerint sóval és borssal gyúrjuk össze, majd gyúrjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Formáljunk kis golyókat belőle és a felforrósított étolajban fedő alatt süssük ki. Szedjük papírtörlőre és tegyük félre.
Az olívaolajat kissé felhevítjük. megszórjuk a liszttel és az apróra vágott vörös- és fokhagymával. Zsemleszínűre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük 1 dl hideg vízzel. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a fűszereket és a cukrot. Főzzük jól össze, majd tegyük bele a kisült húsgolyókat és főzzük a mártással együtt további 10-15 percig alacsony lángon.
A spagettit sós, lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjük le, öblítsük át és a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.
Tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk.