Holland marha sütőtökös hercegnőburgonyával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 1 kg alma
- 2 nagyobb fej hagyma
- só
- bors
- olaj
- szegfűszeg
- babérlevél
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg sütőtök
- 10 dkg vaj
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Babérlevelet és szegfűszeget teszünk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és fedő alatt pároljuk.
Megpucoljuk és flkockázzuk az almát, a húsra dobjuk és addig főzzük, amíg az alma teljesen szétfő, és jó sűrű szaftot képez.
A burgonyából a sütőtökkel pürét készítünk, tepsire kicsi halmokat rakunk belőle, megszórjuk sajttal, majd pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.