Holland marha sütőtökös hercegnőburgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 1 kg alma
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • bors
  • olaj
  • szegfűszeg
  • babérlevél
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Babérlevelet és szegfűszeget teszünk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és fedő alatt pároljuk.

Megpucoljuk és flkockázzuk az almát, a húsra dobjuk és addig főzzük, amíg az alma teljesen szétfő, és jó sűrű szaftot képez.

A burgonyából a sütőtökkel pürét készítünk, tepsire kicsi halmokat rakunk belőle, megszórjuk sajttal, majd pirosra sütjük.