Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás marhafalatkák gombával recept

Fokhagymás marhafalatkák gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:

    • 60-70 dkg marhacomb
    • őrölt bors
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes fej hagyma
    • 20 dkg gomba
    • pár csepp citromlé
    • 5 dl olaj
    • 1 teáskanál sűrített paradicsom
    • 2,5 dl pecsenyelé
    • 2,5 dl marhahúsleves lé
    • pár  csepp Worcester-szósz
    • liszt (a hús beforgatásához)

    Elkészítés

    A fokhagymát megpucoljuk és csíkokra vágjuk, a hagymát szintén megtisztítjuk és vastagabb szeletekre vágjuk. A gombát letisztítjuk, megmossuk, a nagyobb darabokat negyedeljük, a kisebbeket félbevágjuk, majd néhány csepp citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.

    A marha combot apró szeletkékre vágjuk (picit nagyobbra, mint ha pörköltet főznénk)

    A marhaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, majd sóval és frissen őrölt borssal bedörzsöljük. Mindkét oldalukat vékonyan lisztbe forgatjuk.

    Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan elősütjük, hogy kérget kapjanak. Az elősütött húsokat kivesszük, és melegen tartjuk.

    A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük a pecsenyelével és a marhahúslevessel, és simára főzzük a mártást.

    Ekkor belekeverjük a gombát, visszatesszük a hússzeleteket, lefedjük, és kis lángon addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul és a mártás besűrűsödik.

    A végén Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek