Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszterházy rostélyos újragondolva recept

Eszterházy rostélyos újragondolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csont nélküli marhahátszín
    • 2 evőkanál liszt
    • 5 evőkanál olaj
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 1 dl fehérbor
    • fél mokkáskanál őrölt fehér bors
    • 1 kisebb babérlevél
    • kis csokor petrezselyem
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kiskanál mustár
    • kevés cukor
    • fél citrom
    • 1.5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk. Ezután a lisztbe forgatjuk, és az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt elősütjük, majd félretesszük.

    Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bort ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, s lefödve puhára főzzük.

    Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a sárgarépát és a gyökeret tisztítás után hasábokra vágjuk és a majdnem puha húshoz adjuk. Mustárral, a cukorral, a citromlével ízesítjük – néhány száras kapribogyót is keverhetünk bele.

    Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefödve, alacsony hőfokon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.

    A húst kiszedjük egy tálra.

    A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük, és botmixerrel pépesítjük..Utánasózzuk. Visszetesszük a húst a mártásba. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.

    Tipp:

    Az eredeti recept nem így készül, de mi így szeretjük. Aki szeretné követni at eredetit, az hagyjon meg zöldséget és tegye a tetejére a húsnak. Néha én is így készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá