Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, sózzuk. Ezután a lisztbe forgatjuk, és az olajban oldalanként kb. 2 perc alatt elősütjük, majd félretesszük.
Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megfuttatjuk. A rostélyosokat belerakjuk, a bort ráöntjük, megborsozzuk, a babérlevelet beledobjuk. Egy kevés vizet adunk hozzá, s lefödve puhára főzzük.
Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a sárgarépát és a gyökeret tisztítás után hasábokra vágjuk és a majdnem puha húshoz adjuk. Mustárral, a cukorral, a citromlével ízesítjük – néhány száras kapribogyót is keverhetünk bele.
Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefödve, alacsony hőfokon kb. 15 percig pároljuk. Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak.
A húst kiszedjük egy tálra.
A tejfölt a maradék kb. 1 evőkanál liszttel összekeverjük, a rostélyosok zöldséges levét ezzel sűrítjük, és botmixerrel pépesítjük..Utánasózzuk. Visszetesszük a húst a mártásba. Köretnek spagettit kínálunk hozzá.
Az eredeti recept nem így készül, de mi így szeretjük. Aki szeretné követni at eredetit, az hagyjon meg zöldséget és tegye a tetejére a húsnak. Néha én is így készítem.