Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Empanadas – Marhahúsos töltött tészta recept

Empanadas – Marhahúsos töltött tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 20 dkg vaj
    • 1 vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 dl marhahúsleves
    • 40 dkg marhahús
    • 5 dkg mazsola
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal elmorzsolom, és kevés hideg vízzel könnyen gyúrható tésztát készítek. 1 órára hűtőbe teszem.

    A marhahúsról eltávolítom a zsíros, inas és faggyús részeket. A színhúst ledarálom, a többi eltávolított részből 2 dl hideg vízben, kevés szemes borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 tk ételízesítővel húslevest főzök.

    A tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm.

    Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd felöntöm a marhahús levessel, és teljesen beforralom. Ekkor hozzáadom a darált marhahúst, és fehéredésig pirítom.

    A hideg vízben áztatott és leszűrt mazsolát hozzákeverem a húshoz, ízlés szerint sózom, borsozom és ízesítem összezúzott fokhagymával, majd hagyom kihűlni.

    A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtom, amiből egy 10 cm átmérőjű csésze segítségével 16 db korongot szaggatok. Mindegyik közepére 1 kanálnyi húsos tölteléket halmozok.

    Megtisztítom a főtt tojásokat, egyenként 6 cikkre vágom és 1-1 cikket rakok a húshalmokra.
    A tésztakarikákat egyenként félbehajtom, a széleit villával lenyomkodom.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20-25 perc alatt világosbarnára sütöm.

    Forrón tálalom.

    Az empanadas – marhahúsos töltött tészta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 284 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá