Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, és kevés hideg vízzel könnyen gyúrható tésztát készítek. 1 órára hűtőbe teszem.
A marhahúsról eltávolítom a zsíros, inas és faggyús részeket. A színhúst ledarálom, a többi eltávolított részből 2 dl hideg vízben, kevés szemes borssal, 1 gerezd fokhagymával, 1 tk ételízesítővel húslevest főzök.
A tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm.
Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd felöntöm a marhahús levessel, és teljesen beforralom. Ekkor hozzáadom a darált marhahúst, és fehéredésig pirítom.
A hideg vízben áztatott és leszűrt mazsolát hozzákeverem a húshoz, ízlés szerint sózom, borsozom és ízesítem összezúzott fokhagymával, majd hagyom kihűlni.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtom, amiből egy 10 cm átmérőjű csésze segítségével 16 db korongot szaggatok. Mindegyik közepére 1 kanálnyi húsos tölteléket halmozok.
Megtisztítom a főtt tojásokat, egyenként 6 cikkre vágom és 1-1 cikket rakok a húshalmokra.
A tésztakarikákat egyenként félbehajtom, a széleit villával lenyomkodom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. 20-25 perc alatt világosbarnára sütöm.
Forrón tálalom.