Chilis bab, jalapenos-sajtos húsgombóccal recept

Hozzávalók:
Fasírt golyókhoz
- 1 kg darált marhús
- 1 db közepes erősségű jalapeno paprika apróra vágva
- 2 kis kanál füstös BBQ por
- 1 teás kanál só, ,bors
- 1 fej vörös hagyma lesütve
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lazán felverve
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 2 evőkanál panko morzsa
- 20 dkg kisebb kockára vágott cheddar sajt
Fasírt golyók sütéséhez:
- 5-8 dkg vaj
Chilis babhoz:
- 3 konzerv doboz bab fehér vörös vegyesen
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz hámozott paradicsom konzerv (4 dl )
- 3-4 evőkanál zsiradék (vaj, olíva olaj, vagy zsír)
- 2 db babérlevél
- fél evőkanál morzsolt oregánó (kihagyható)
- fél evőkanál őrölt római kömény
- 2-3 felvágott friss zöld chili (jalepano) és kevés cayenne bors (ezek mind egyszerre)
- 2-3 nagy kocka jó minőségű étcsoki 80%
- 1 csipet fahéj
- 3 dl barna sör
- ½ liter húsleves vagy alaplé leves kockából készítve
- 10-15 dkg szemes kukorica
Elkészítése:
A marhahúst a fűszerekkel és tojással szép egynemű masszává gyúrjuk. Kisebb falatnyi golyókat formázzunk a masszából elrejtünk benne egy kis kocka cheddar sajtot.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és húsgolyókat körbe pirítjuk minden oldalról.
Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst.
Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszük római köményt és szárított szurokfüvet (oregánó), jól összekeverjük, felöntjük a barna sörrel (3 dl) és kis lángon negyedórát főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csokoládét a fahéjat és az előfőzött babot, és felöntjük még félliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a hús golyókat és a kukoricát. Előmelegített (180-200 fok) sütőbe téve pároljuk, amíg a levét elfövi, aztán már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ez a recept nem eredeti chilis bab recept. Mint minden receptnek ugyan úgy chilis babnak is rengeteg verziója van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »