Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab, jalapenos-sajtos húsgombóccal recept

Chilis bab, jalapenos-sajtos húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Fasírt golyókhoz

    • 1 kg darált marhús
    • 1 db közepes erősségű jalapeno paprika apróra vágva
    • 2 kis kanál füstös BBQ por
    • 1 teás kanál só, ,bors
    • 1 fej vörös hagyma lesütve
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lazán felverve
    • 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
    • 2 evőkanál panko morzsa
    • 20 dkg kisebb kockára vágott cheddar sajt

    Fasírt golyók sütéséhez:

    • 5-8 dkg vaj

    Chilis babhoz:

    • 3 konzerv doboz bab fehér vörös vegyesen
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy doboz hámozott paradicsom konzerv (4 dl )
    • 3-4 evőkanál zsiradék (vaj, olíva olaj, vagy zsír)
    • 2 db babérlevél
    • fél evőkanál morzsolt oregánó (kihagyható)
    • fél evőkanál őrölt római kömény
    • 2-3 felvágott friss zöld chili (jalepano) és kevés cayenne bors (ezek mind egyszerre)
    • 2-3 nagy kocka jó minőségű étcsoki 80%
    • 1 csipet fahéj
    • 3 dl barna sör
    • ½ liter húsleves vagy alaplé leves kockából készítve
    • 10-15 dkg szemes kukorica

    Elkészítése:

    A marhahúst a fűszerekkel és tojással szép egynemű masszává gyúrjuk. Kisebb falatnyi golyókat formázzunk a masszából elrejtünk benne egy kis kocka cheddar sajtot.

    Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és húsgolyókat körbe pirítjuk minden oldalról.

    Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst.

    Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszük római köményt és szárított szurokfüvet (oregánó), jól összekeverjük, felöntjük a barna sörrel (3 dl) és kis lángon negyedórát főzzük.

    Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csokoládét a fahéjat és az előfőzött babot, és felöntjük még félliternyi húslevessel.

    Hozzáadjuk a hús golyókat és a kukoricát. Előmelegített (180-200 fok) sütőbe téve pároljuk, amíg a levét elfövi, aztán már tálalhatjuk is.

    Tipp:

    Ez a recept nem eredeti chilis bab recept. Mint minden receptnek ugyan úgy chilis babnak is rengeteg verziója van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá