Chilis bab, jalapenos-sajtos húsgombóccal recept

Hozzávalók:
Fasírt golyókhoz
- 1 kg darált marhús
- 1 db közepes erősségű jalapeno paprika apróra vágva
- 2 kis kanál füstös BBQ por
- 1 teás kanál só, ,bors
- 1 fej vörös hagyma lesütve
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lazán felverve
- 10 dkg reszelt vörös cheddar sajt
- 2 evőkanál panko morzsa
- 20 dkg kisebb kockára vágott cheddar sajt
Fasírt golyók sütéséhez:
- 5-8 dkg vaj
Chilis babhoz:
- 3 konzerv doboz bab fehér vörös vegyesen
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz hámozott paradicsom konzerv (4 dl )
- 3-4 evőkanál zsiradék (vaj, olíva olaj, vagy zsír)
- 2 db babérlevél
- fél evőkanál morzsolt oregánó (kihagyható)
- fél evőkanál őrölt római kömény
- 2-3 felvágott friss zöld chili (jalepano) és kevés cayenne bors (ezek mind egyszerre)
- 2-3 nagy kocka jó minőségű étcsoki 80%
- 1 csipet fahéj
- 3 dl barna sör
- ½ liter húsleves vagy alaplé leves kockából készítve
- 10-15 dkg szemes kukorica
Elkészítése:
A marhahúst a fűszerekkel és tojással szép egynemű masszává gyúrjuk. Kisebb falatnyi golyókat formázzunk a masszából elrejtünk benne egy kis kocka cheddar sajtot.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és húsgolyókat körbe pirítjuk minden oldalról.
Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst.
Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszük római köményt és szárított szurokfüvet (oregánó), jól összekeverjük, felöntjük a barna sörrel (3 dl) és kis lángon negyedórát főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csokoládét a fahéjat és az előfőzött babot, és felöntjük még félliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a hús golyókat és a kukoricát. Előmelegített (180-200 fok) sütőbe téve pároljuk, amíg a levét elfövi, aztán már tálalhatjuk is.
Tipp:
Ez a recept nem eredeti chilis bab recept. Mint minden receptnek ugyan úgy chilis babnak is rengeteg verziója van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »