Hozzávalók:
Fasírt golyókhoz
Fasírt golyók sütéséhez:
Chilis babhoz:
Elkészítése:
A marhahúst a fűszerekkel és tojással szép egynemű masszává gyúrjuk. Kisebb falatnyi golyókat formázzunk a masszából elrejtünk benne egy kis kocka cheddar sajtot.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és húsgolyókat körbe pirítjuk minden oldalról.
Egy lábosban olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a felvágott chilit és a cayanne borst.
Ha a fokhagyma sárgulni kezd, rátesszük római köményt és szárított szurokfüvet (oregánó), jól összekeverjük, felöntjük a barna sörrel (3 dl) és kis lángon negyedórát főzzük.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a csokoládét a fahéjat és az előfőzött babot, és felöntjük még félliternyi húslevessel.
Hozzáadjuk a hús golyókat és a kukoricát. Előmelegített (180-200 fok) sütőbe téve pároljuk, amíg a levét elfövi, aztán már tálalhatjuk is.
Ez a recept nem eredeti chilis bab recept. Mint minden receptnek ugyan úgy chilis babnak is rengeteg verziója van.