Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással recept
Ők is elkészítették

Sülthöz:
- 1 kg marha lapocka
- 2 kiskanál színes szemes bors
- 3 evőkanál étolaj
- 4-5 evőkanál dijoni mustár
- 2 kiskanál só
Mártás:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 10 dkg csemege uborka
- 1 fejvöröshagyma
- 4 szál petrezselyemzöld
- 2 szálkapor
- 250g natúr joghurt
- 100g majonéz
Elkészítése:
Először is távolítsuk el a húsról az inakat és a faggyút (ha nem lapockából készítjük), majd alaposan mossuk meg. Ezután dörzsöljük be minden oldalát körülbelül két teáskanálnyi sóval, majd helyezzük egy kiolajozott tepsibe.
A szemes borsot mozsárban törjük durvára (vagy használhatunk előre tört borsot is), majd keverjük össze a magos mustárral, és kenjük be vele a hús tetejét. Helyezzük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, és fólia nélkül süssük a középső rácson 40-45 perc alatt. A sütés közben serceghet és pattoghat az olaj és a kisülő zsiradék, a mustár pedig néha “füstölhet”, de ettől ne ijedjünk meg.
Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást:
A majonézt és a joghurtot egy tálban összekeverjük. A két főtt tojást hideg, sós vízben főzzük keményre, körülbelül 10 perc alatt. Miután lehűtöttük és megpucoltuk, apró kockákra vágjuk, majd a majonézes alapba keverjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A csemegeuborkát lecsöpögtetjük, felkockázzuk, és szintén a mártáshoz adjuk. Felaprítjuk a zöld fűszereket, majd megszórjuk velük a mártást, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés csemegeuborka lével hígíthatjuk. Keverjük jól össze, és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a hús elkészül, 40-45 perc alatt a belseje még rózsaszín (esetleg véres) maradhat, ami a legfinomabb állapot. Akik a teljesen átsült húst kedvelik, tegyenek rá alufóliát, és süssék további 30-35 percig. Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
A húst 1 cm-es szeletekre vágjuk, egymásra ernyőszerűen fektetve tálaljuk, a mártással együtt. A mártás bármilyen sült húshoz nagyszerű választás, és a dijoni mustár különleges pikánsságot ad neki, de természetesen sima mustárral is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »