Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Babgulyás bográcsban recept

Babgulyás bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg marhalábszár
    • 50 dkg tarkabab
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 paprika
    • 1 chili paprika
    • 2 paradicsom
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • 4 babérlevél
    • 0,5 zellergumó
    • 2 ek pirospaprika
    • 2 dl vörösbor
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom.

    A szalonnát felkockázom és bográcsban kisütöm a zsírját, majd ezen megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.

    Ha kész, leveszem a tűzről, rászórom a pirospaprikát és borsot, elkeverem, majd ráteszem a kockára vágott húst, beleaprítom a paradicsomot, sózom, aláöntöm a vörösbort és 1 órán át főzöm. Néha megkeverem, az elfőtt levet vízzel pótolom.

    1 óra múlva felöntöm 2 liter vízzel, hozzáadom a babot (előtte az áztatóvizet leöntöm), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózom és még 1 órát főzöm.

    Közben megtisztítom a répákat, kockára vágom és a második óra eltelte után, a leveshez adom.

    A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrok. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedem.
    10 perc forralás után tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá