Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el recept

Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg zsenge sárgarépa
    • 1 nagyobb burgonya
    • 1 közepes alma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1,2 liter víz
    • 1 ek bio zöldség szárítmány (vagy leveskocka)
    • 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
    • 4 szelet bacon
    • kis csokor friss bazsalikom
    • fehér bors
    • pici olívaolaj

    Elkészítése:

    A hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, a hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágva hozzáadom, és néhány percig együtt párolom.

    Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadok egy ek bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, majd az egészet puhára párolom.

    Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, botmixerrel pépesítem.

    Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal (ezt apróra vágva is hozzá tehetjük). Tejszínt (vagy joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom.

    Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is.

    A zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 42 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá