Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zsenge sárgarépa krémleves bazsalikommal, szalonna chips-el

Hozzávalók:

  • 80 dkg zsenge sárgarépa
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 közepes alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,2 liter víz
  • 1 ek bio zöldség szárítmány (vagy leveskocka)
  • 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
  • 4 szelet bacon
  • kis csokor friss bazsalikom
  • fehér bors
  • pici olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom, a hozzávalókat megtisztítom, kis kockára vágva hozzáadom, és néhány percig együtt párolom.

Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadok egy ek bio zöldség szárítmányt, a bazsalikomot egyben, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, majd az egészet puhára párolom.

Mikor megpuhult a zöldség, kiveszem belőle a bazsalikomot, botmixerrel pépesítem.

Tálaláskor díszítem friss bazsalikommal (ezt apróra vágva is hozzá tehetjük). Tejszínt (vagy joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chips-el tálalom.

Természetesen a bacon helyett kínálhatunk hozzá sajtos, illetve fokhagymás krutont is, illetve száraz serpenyőben pirított tökmagot is.