Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

1 napos uborka recept

1 napos uborka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg uborka
    • 0,4 l 10 % ecet vagy 0,1 l 20 %-os ecet (én utóbbival csináltam, mert az volt otthon)
    • 1,5 ek só
    • 15-20 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
    • 2 l víz
    • annyi torma, hogy 2 kisujjnyi jusson mindegyik üvegbe
    • 1-2 fej közepes hagyma
    • 6 babérlevél
    • fél maréknyi szemes bors
    • egy kisebb csokor kapor
    • fél maréknyi mustármag
    • üvegenként 1-1 erős paprika

    Elkészítése:

    Az uborkákat megtisztítjuk, végeit levágjuk és elnegyedeljük. Belesorakoztatjuk szorosan az üvegekbe úgy, hogy alulra- felülre, hagyma karikákat teszünk és melléjük szúrjuk a tormát.

    Az uborka kivételével, az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk. Amikor felforrt, leszűrjük és ismét felforraljuk. Amikor ismét felforrt, a levet az uborkákra öntjük és rátesszük az üvegek fedelét. Amikor az uborka kihűlt a levet leöntjük ismét a lábasba és megint felforraljuk.

    Ezalatt az uborkák tetejére teszünk az előzőleg leszűrt mustármagból és szemes borsból.  Ismételten az uborkára öntjük a felforrt levet, majd lezárjuk a fedelüket és 5 percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket. Aki télire tenné el, az késhegnyi nátrium-benzoátot tegyen a tetejére, mielőtt lezárná!

    Az uborka másnap már fogyasztható! Az ízét a bolti csemege uborkához tudnám hasonlítani!

    Nagyon ízletes, egy családi kirándulás előtti napon készítettem el “Etelka66” receptje alapján és bizony nagyon jól esett hazatérve a vacsora mellé fogyasztva.

    Az uborka ropogós maradt még a mai napig is!

    Egy üveggel féltve őrzök, a legközelebbi adag elkészítéséig, bár sorsa lassan beteljesülni látszik…:D

    A tartósítás nélkül készített uborkákat, felbontás után mindenképp, a felbontatlant, lehetőleg tartsuk hűtőben vagy hűvös helyen!

    Tipp:

    Akár tartós eltevésre is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá