Hozzávalók:
Elkészítése:
Az uborkákat megtisztítjuk, végeit levágjuk és elnegyedeljük. Belesorakoztatjuk szorosan az üvegekbe úgy, hogy alulra- felülre, hagyma karikákat teszünk és melléjük szúrjuk a tormát.
Az uborka kivételével, az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk. Amikor felforrt, leszűrjük és ismét felforraljuk. Amikor ismét felforrt, a levet az uborkákra öntjük és rátesszük az üvegek fedelét. Amikor az uborka kihűlt a levet leöntjük ismét a lábasba és megint felforraljuk.
Ezalatt az uborkák tetejére teszünk az előzőleg leszűrt mustármagból és szemes borsból. Ismételten az uborkára öntjük a felforrt levet, majd lezárjuk a fedelüket és 5 percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket. Aki télire tenné el, az késhegnyi nátrium-benzoátot tegyen a tetejére, mielőtt lezárná!
Az uborka másnap már fogyasztható! Az ízét a bolti csemege uborkához tudnám hasonlítani!
Nagyon ízletes, egy családi kirándulás előtti napon készítettem el “Etelka66” receptje alapján és bizony nagyon jól esett hazatérve a vacsora mellé fogyasztva.
Az uborka ropogós maradt még a mai napig is!
Egy üveggel féltve őrzök, a legközelebbi adag elkészítéséig, bár sorsa lassan beteljesülni látszik…:D
A tartósítás nélkül készített uborkákat, felbontás után mindenképp, a felbontatlant, lehetőleg tartsuk hűtőben vagy hűvös helyen!
Akár tartós eltevésre is!