Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges májgaluska leves recept

Zöldséges májgaluska leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A galuskához:

    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 kis fej hagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kanál vaj
    • 2 kanál zsemlemorzsa
    • kevés petrezselyemzöld és majoránna
    • só, őrölt bors

    A levesléhez:

    • sárgarépa
    • petrezselyem gyökér
    • karalábé
    • zellergumó
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom.

    Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.

    Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom (azaz, deszkára téve, egy éles késsel, elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá.

    Elkeverem és a forrásban lévő levesbe szaggatom. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá