Zöldséges májgaluska leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A galuskához:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 kanál vaj
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • kevés petrezselyemzöld és majoránna
  • só, őrölt bors

A levesléhez:

  • sárgarépa
  • petrezselyem gyökér
  • karalábé
  • zellergumó
  • őrölt bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágom.

Kevés zsiradékon megdinsztelem a zöldségeket, majd bő lével felöntöm. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt.

Míg fő, elkészítem a májgaluskát. A májat elkaparom (azaz, deszkára téve, egy éles késsel, elkezdtem kaparni, így megszabadítottam a hártyáktól), majd összekeverem a tojással, zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózom, erősebben borsozom, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adok hozzá.

Elkeverem és a forrásban lévő levesbe szaggatom. Javaslom megkóstolni a galuskákat, mert érdemes addig főzni, míg biztosan megpuhul. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.