Zöldséges krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 gerezd zellergumó
- 1 ek olívaolaj
- 30 dkg zöldbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kk cukor
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
A habaráshoz:
- 150 g tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 dl víz
A tálaláshoz:
- levesgyöngy
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és cukorral, majd fedő alatt puhára főzzük.
Pár zöldséget kiveszünk a díszítéshez, majd a többit botmixerrel pürésítjük.
Közben a tejfölt, lisztet és a vizet csomómentesre keverjük, majd kis lángon főzve hozzáadjuk és állandó keverés mellett besűrítjük a levest. Ha felforrt, akkor kész is.
A levest a maradék zöldséggel és levesgyönggyel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »