Zöldséges krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 gerezd zellergumó
- 1 ek olívaolaj
- 30 dkg zöldbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kk cukor
- só ízlés szerint
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
A habaráshoz:
- 150 g tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 dl víz
A tálaláshoz:
- levesgyöngy
Elkészítése:
A zöldségeket megtiszítjuk és feldaraboljuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és cukorral, majd fedő alatt puhára főzzük.
Pár zöldséget kiveszünk a díszítéshez, majd a többit botmixerrel pürésítjük.
Közben a tejfölt, lisztet és a vizet csomómentesre keverjük, majd kis lángon főzve hozzáadjuk és állandó keverés mellett besűrítjük a levest. Ha felforrt, akkor kész is.
A levest a maradék zöldséggel és levesgyönggyel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »