Zöldséges halleves recept
Hozzávalók:
- 250 g farkassügér
- 2 kisebb zsenge cukkini
- 8 halványító zellerszár
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 2,5 dl száraz fehérbor (hardonnay)
- 1-2 citrom leve
- 2 ek apróra vágott petrezselyemlevél
- 1 ek frissen bazsalikomlevél
- só, bors
- 4 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
Negyedeljük a paradicsomokat, félkörre szeljük a cukkinit, daraboljuk a szárzellert és aprítjuk a fokhagymát és kockára vágjuk a megtisztított, friss halat.
A felmelegített olajon megdinszteljük a paradicsomot, beletesszük a szárzellert és felöntjük a borral és fél liter vízzel, majd néhány percig fedő alatt főzzük.
Ízesítjük citromlével, sóval, borssal és fokhagymával a levest.
Beletesszük a haldarabokat és a cukkinit, majd kb 10-15 percig főzzük.
A legvégén megszórjuk a zöldfűszerekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »