Zöldséges halleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g farkassügér
- 2 kisebb zsenge cukkini
- 8 halványító zellerszár
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 200 g koktélparadicsom
- 2,5 dl száraz fehérbor (hardonnay)
- 1-2 citrom leve
- 2 ek apróra vágott petrezselyemlevél
- 1 ek frissen bazsalikomlevél
- só, bors
- 4 ek (olíva)olaj
Elkészítése:
Negyedeljük a paradicsomokat, félkörre szeljük a cukkinit, daraboljuk a szárzellert és aprítjuk a fokhagymát és kockára vágjuk a megtisztított, friss halat.
A felmelegített olajon megdinszteljük a paradicsomot, beletesszük a szárzellert és felöntjük a borral és fél liter vízzel, majd néhány percig fedő alatt főzzük.
Ízesítjük citromlével, sóval, borssal és fokhagymával a levest.
Beletesszük a haldarabokat és a cukkinit, majd kb 10-15 percig főzzük.
A legvégén megszórjuk a zöldfűszerekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.