Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban recept

Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db gombakonzerv
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 4 közepes sárgarépa
    • 50 dkg burgonya
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 kk tárkony
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 dl tejföl
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 l víz
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 50 dkg zsúrkenyér (cipó)
    • 1 db zsemle
    • 3 db fekete olajbogyó
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.

    Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.

    Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.

    Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.

    Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.

    A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.

    Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá