Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

Hozzávalók:

  • 2 db gombakonzerv
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 kk tárkony
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 l víz
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 50 dkg zsúrkenyér (cipó)
  • 1 db zsemle
  • 3 db fekete olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát.

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel.

Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.

Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel.

A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa.

Fodros petrezselyemmel körberakjuk, és tálalhatjuk.