Laskagombás csirkeragu édesköménnyel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg sonka, vagy húsos szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 répa
- 30 dkg gomba
- kb. 5 dkg friss gyömbér
- 1 kaliforniai paprika
- 1 kis méretű chili, vagy száraz csípős paprika
- fél édeskömény gumó (friss, ánizsos, mentás íze és illata van)
- petrezselyemlevél
- só
- bors
- ecet
- 4-5 dl tejszín vagy tejföl
- vaj
- 2-3 személyre fussili vagy kagylótészta
Elkészítése:
A sonkán megpirítjuk a hagymát és a csirkehúst. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, répát, chilit, és a többi zöldséget, melyeket kicsit nagyobb darabokra vágunk. Együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 dl csirke alaplével felöntjük.
Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 15 dkg vajat, és összefőzzük. Hozzáadjuk a száraz tésztát, felöntjük 5 dl vízzel, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg, kicsit ropogjanak, és ne főzzük szét a tésztát.
Tipp:
Az édesköménytől ne féljünk, roppant friss és üdítő íze van! Levesként, vagy sűrűbb egytálételként is tálalható. Reszelt sajtot is szórhatunk rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.