Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Laskagombás csirkeragu édesköménnyel recept

Laskagombás csirkeragu édesköménnyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell
    • 10 dkg sonka, vagy húsos szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 répa
    • 30 dkg gomba
    • kb. 5 dkg friss gyömbér
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1 kis méretű chili, vagy száraz csípős paprika
    • fél édeskömény gumó (friss, ánizsos, mentás íze és illata van)
    • petrezselyemlevél
    • bors
    • ecet
    • 4-5 dl tejszín vagy tejföl
    • vaj
    • 2-3 személyre fussili vagy kagylótészta

    Elkészítése:

    A sonkán megpirítjuk a hagymát és a csirkehúst. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, répát, chilit, és a többi zöldséget, melyeket kicsit nagyobb darabokra vágunk. Együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 dl csirke alaplével felöntjük.

    Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 15 dkg vajat, és összefőzzük. Hozzáadjuk a száraz tésztát, felöntjük 5 dl vízzel, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.

    A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg, kicsit ropogjanak, és ne főzzük szét a tésztát.

    Tipp:

    Az édesköménytől ne féljünk, roppant friss és üdítő íze van! Levesként, vagy sűrűbb egytálételként is tálalható. Reszelt sajtot is szórhatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá