Hozzávalók:
Elkészítése:
A sonkán megpirítjuk a hagymát és a csirkehúst. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, répát, chilit, és a többi zöldséget, melyeket kicsit nagyobb darabokra vágunk. Együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 dl csirke alaplével felöntjük.
Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 15 dkg vajat, és összefőzzük. Hozzáadjuk a száraz tésztát, felöntjük 5 dl vízzel, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg, kicsit ropogjanak, és ne főzzük szét a tésztát.
Az édesköménytől ne féljünk, roppant friss és üdítő íze van! Levesként, vagy sűrűbb egytálételként is tálalható. Reszelt sajtot is szórhatunk rá.