Laskagombás csirkeragu édesköménnyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg sonka, vagy húsos szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 répa
  • 30 dkg gomba
  • kb. 5 dkg friss gyömbér
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis méretű chili, vagy száraz csípős paprika
  • fél édeskömény gumó (friss, ánizsos, mentás íze és illata van)
  • petrezselyemlevél
  • bors
  • ecet
  • 4-5 dl tejszín vagy tejföl
  • vaj
  • 2-3 személyre fussili vagy kagylótészta

Elkészítése:

A sonkán megpirítjuk a hagymát és a csirkehúst. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, répát, chilit, és a többi zöldséget, melyeket kicsit nagyobb darabokra vágunk. Együtt pároljuk, sózzuk, borsozzuk, 3 dl csirke alaplével felöntjük.

Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, hozzáadjuk a tejszínt, kb. 15 dkg vajat, és összefőzzük. Hozzáadjuk a száraz tésztát, felöntjük 5 dl vízzel, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.

A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg, kicsit ropogjanak, és ne főzzük szét a tésztát.

Tipp:

Az édesköménytől ne féljünk, roppant friss és üdítő íze van! Levesként, vagy sűrűbb egytálételként is tálalható. Reszelt sajtot is szórhatunk rá.