Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg gomba
    • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
    • 1,2 liter csontlé, 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 1 marék csipetke

    Elkészítés:
    A vajban vagy olajban a hagymával 2-3 percig pároljuk a megtisztított, karikákra vágott gombát, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és beletesszük a fűszereket. Kis lángon kb. öt percig forraljuk, időnként megkeverjük, nehogy a liszt az aljára égjen. Ekkor belefőzzük a csipetkét, és megtejfölözve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá