Gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál reszelt vöröshagyma
  • 1,2 liter csontlé, 1 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 1 marék csipetke

Elkészítés:
A vajban vagy olajban a hagymával 2-3 percig pároljuk a megtisztított, karikákra vágott gombát, a liszttel meghintjük, a csontlével felengedjük, és beletesszük a fűszereket. Kis lángon kb. öt percig forraljuk, időnként megkeverjük, nehogy a liszt az aljára égjen. Ekkor belefőzzük a csipetkét, és megtejfölözve tálaljuk.