Borsóleves recept
Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Elkészítése:
A vajon kissé megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, hogy kihozzuk a természetes ízeiket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikával meghintjük
Ezt követően megszórjuk egy kis liszttel, majd azonnal felöntjük vízzel, de nem töltjük tele a fazekat, mert a borsónak is kell még hely.
Beledobjuk a héjában hagyott vöröshagymát is, amit előtte alaposan megmostunk. Hagyjuk a zöldségeket puhulni.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a borsót is. Ezután kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítjük. Amikor minden megpuhult, elkészültünk!
Tipp:
A zöldborsót érdemes gyakran fogyasztani, mert tele van rostokkal és vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert. Emellett a borsó gazdag fehérjében is, így a vegetáriánus étrend remek kiegészítője, könnyen emészthető, és jót tesz az emésztésnek is.