Borsóleves recept
Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Elkészítése:
A vajon kissé megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, hogy kihozzuk a természetes ízeiket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikával meghintjük
Ezt követően megszórjuk egy kis liszttel, majd azonnal felöntjük vízzel, de nem töltjük tele a fazekat, mert a borsónak is kell még hely.
Beledobjuk a héjában hagyott vöröshagymát is, amit előtte alaposan megmostunk. Hagyjuk a zöldségeket puhulni.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a borsót is. Ezután kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítjük. Amikor minden megpuhult, elkészültünk!
Tipp:
A zöldborsót érdemes gyakran fogyasztani, mert tele van rostokkal és vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert. Emellett a borsó gazdag fehérjében is, így a vegetáriánus étrend remek kiegészítője, könnyen emészthető, és jót tesz az emésztésnek is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









