Borsóleves recept

Hozzávalók:
- 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
- 4-5 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika,
- aprított petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 fej vöröshagyma (héjastul)
Elkészítése:
A vajon kissé megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, hogy kihozzuk a természetes ízeiket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikával meghintjük
Ezt követően megszórjuk egy kis liszttel, majd azonnal felöntjük vízzel, de nem töltjük tele a fazekat, mert a borsónak is kell még hely.
Beledobjuk a héjában hagyott vöröshagymát is, amit előtte alaposan megmostunk. Hagyjuk a zöldségeket puhulni.
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a borsót is. Ezután kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítjük. Amikor minden megpuhult, elkészültünk!
Tipp:
A zöldborsót érdemes gyakran fogyasztani, mert tele van rostokkal és vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert. Emellett a borsó gazdag fehérjében is, így a vegetáriánus étrend remek kiegészítője, könnyen emészthető, és jót tesz az emésztésnek is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »