Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsóleves recept

Borsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
    • 4-5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem
    • bors
    • ételízesítő
    • pirospaprika,
    • aprított petrezselyemzöld
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 1 fej vöröshagyma (héjastul)

    Elkészítése:

    A vajon kissé megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, hogy kihozzuk a természetes ízeiket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikával meghintjük

    Ezt követően megszórjuk egy kis liszttel, majd azonnal felöntjük vízzel, de nem töltjük tele a fazekat, mert a borsónak is kell még hely.

    Beledobjuk a héjában hagyott vöröshagymát is, amit előtte alaposan megmostunk. Hagyjuk a zöldségeket puhulni.

    Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a borsót is. Ezután kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítjük. Amikor minden megpuhult, elkészültünk!

    Tipp:

    A zöldborsót érdemes gyakran fogyasztani, mert tele van rostokkal és vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert. Emellett a borsó gazdag fehérjében is, így a vegetáriánus étrend remek kiegészítője, könnyen emészthető, és jót tesz az emésztésnek is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá