Borsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
  • 4-5 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika,
  • aprított petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1 fej vöröshagyma (héjastul)

Elkészítése:

A vajon kissé megdinszteljük a felszeletelt zöldségeket, hogy kihozzuk a természetes ízeiket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés pirospaprikával meghintjük

Ezt követően megszórjuk egy kis liszttel, majd azonnal felöntjük vízzel, de nem töltjük tele a fazekat, mert a borsónak is kell még hely.

Beledobjuk a héjában hagyott vöröshagymát is, amit előtte alaposan megmostunk. Hagyjuk a zöldségeket puhulni.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a borsót is. Ezután kóstoljuk meg, és ízlés szerint ízesítjük. Amikor minden megpuhult, elkészültünk!

Tipp:

A zöldborsót érdemes gyakran fogyasztani, mert tele van rostokkal és vitaminokkal, különösen C-vitaminnal, ami erősíti az immunrendszert. Emellett a borsó gazdag fehérjében is, így a vegetáriánus étrend remek kiegészítője, könnyen emészthető, és jót tesz az emésztésnek is.