Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbableves füstölt, húsos szalonnával recept

Zöldbableves füstölt, húsos szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,5 l víz
    • 25 dkg zöldbab
    • 1 nagy sárgarépa
    • 2 közepes burgonya
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 20 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 6 zellerlevél (1 szál)

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük az apróra vágott sárgarépát. Utána beletesszük a vágott zöldbabot, fűszerpaprikával meghintjük.

    A füstölt szalonnát kockára, a fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk. Felöntjük vízzel az egészet. Sóval, borssal fűszerezzük.

    40 percig főzzük közepes lángon. Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a zellerlevelet, majd ha minden megfőtt, levesszük a tűzről.

    Tipp:

    Aki szereti, tehet bele tejfölt is.

    A zöldbableves füstölt, húsos szalonnával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 55 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá