Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 1 húsleveskocka
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, a zellert és a burgonyát szeletekre vágjuk. Az egészet vajon megpároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Beletesszük a fűszereket és puhára főzzük. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejfölös habarást (a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet) és készre forraljuk.
Levesgyönggyel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »