Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencse krémleves kolbász chipsszel recept

Vöröslencse krémleves kolbász chipsszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vöröslencse
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kisebb darab gyömbér reszelve
    • 1 fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 burgonya
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 kiskanál római kömény
    • 3-4 szál korianderzöld
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 5-6 füstölt szalonnabőr (elhagyható)
    • 1 ek keményítő
    • 3 ek joghurt

    Elkészítése:

    A lencsét 3-4 órára beáztatjuk.

    A hagymát apróra vágjuk és az olajon egy fazékban megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a reszelt gyömbérrel meg a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított répát és burgonyát.

    A lencsét ezután leszűrjük és beleöntjük a többihez. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Beledobjuk a szalonnabőrkét is. Lassú tűzön főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítjük.

    A kolbászt vékonyra szeleteljük és külön serpenyőben kisütjük. Kevés leveslevet a keményítővel és a joghurttal kikeverjük és besűrítjük vele.

    Csészékben kínáljuk, és a tetejére helyezzük a kolbászokat meglocsolva a paprikás zsírral. Ha a bőrkét nem szeretjük, akkor dobjuk ki a levesből, de fontos része ízesítés szempontjából. Én azt is a levessel együtt pürésítem. Korianderzölddel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá