Vöröslencse krémleves kolbász chipsszel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröslencse
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kisebb darab gyömbér reszelve
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 kiskanál római kömény
  • 3-4 szál korianderzöld
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 5-6 füstölt szalonnabőr (elhagyható)
  • 1 ek keményítő
  • 3 ek joghurt

Elkészítése:

A lencsét 3-4 órára beáztatjuk.

A hagymát apróra vágjuk és az olajon egy fazékban megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a reszelt gyömbérrel meg a fűszerekkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított répát és burgonyát.

A lencsét ezután leszűrjük és beleöntjük a többihez. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Beledobjuk a szalonnabőrkét is. Lassú tűzön főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítjük.

A kolbászt vékonyra szeleteljük és külön serpenyőben kisütjük. Kevés leveslevet a keményítővel és a joghurttal kikeverjük és besűrítjük vele.

Csészékben kínáljuk, és a tetejére helyezzük a kolbászokat meglocsolva a paprikás zsírral. Ha a bőrkét nem szeretjük, akkor dobjuk ki a levesből, de fontos része ízesítés szempontjából. Én azt is a levessel együtt pürésítem. Korianderzölddel díszítjük.