Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis burgonyaleves csípősen recept

Virslis burgonyaleves csípősen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 50 dkg burgonya
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk. kanál pirospaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 2 pár virsli
    • 2 szál zeller zöld
    • 2 szál petrezselyem zöld
    • 2-3 db babérlevél
    • 1 ek. finomliszt
    • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/

    Elkészítése:

    A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.

    Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá