Virslis burgonyaleves csípősen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslis burgonyaleves csípősen

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 2 pár virsli
  • 2 szál zeller zöld
  • 2 szál petrezselyem zöld
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/

Elkészítése:

A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.

Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.

Jó étvágyat kívánok hozzá!