Virslis burgonyaleves csípősen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 tk. kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 2 pár virsli
- 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 2-3 db babérlevél
- 1 ek. finomliszt
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
Elkészítése:
A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.
Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »