Virslis burgonyaleves csípősen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 tk. kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 2 pár virsli
- 2 szál zeller zöld
- 2 szál petrezselyem zöld
- 2-3 db babérlevél
- 1 ek. finomliszt
- 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
Elkészítése:
A vöröshagymát, paprikát és a szalonnát apróra a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a burgonyát, apróra vágott csípős paprikát, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre.
Hozzáadjuk az apróra vágott zeller és petrezselyem zöldet. Ha a burgonya megpuhult behabarjuk a levest a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta, beledobjuk a felkarikázott virslit és levesszük a tűzről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »