Újkrumpli leves recept

Hozzávalók:
- 2 db gulyásleves kocka
- 1 tv paprika
- 2 szál zöldség
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 1 ek liszt
- 2 szál sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 2 szál zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 60 dkg újkrumpli
Elkészítése:
A zöldséget, répát, krumplit, hagymákat megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a zöldséget, répát karikára,a petrezselyemzöldjét apró kockára aprítjuk.
Veszünk egy fazekat beletesszük a felaprított zöldségeket és felöntjük 1.5 l vízzel, sózzuk és feltesszük a tűzre főni.
Ízesítjük zellerrel, tv paprikával, paradicsommal, bele morzsoljuk a gulyásleves kockát és megszórjuk petrezselyemmel.
Ha megfőtt a levesünk, berántjuk
Elkészítjük a rántást:
Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Addig pirítjuk a lisztet az olajban, amíg zsemleszínű lesz, ekkor beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük.
Egyet forr és kész a finom friss zöldségekből készült krumpli leves.
Tipp:
Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »