Újkrumpli leves recept
Hozzávalók:
- 2 db gulyásleves kocka
- 1 tv paprika
- 2 szál zöldség
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemlevél
- 1 ek liszt
- 2 szál sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 2 szál zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 60 dkg újkrumpli
Elkészítése:
A zöldséget, répát, krumplit, hagymákat megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a zöldséget, répát karikára,a petrezselyemzöldjét apró kockára aprítjuk.
Veszünk egy fazekat beletesszük a felaprított zöldségeket és felöntjük 1.5 l vízzel, sózzuk és feltesszük a tűzre főni.
Ízesítjük zellerrel, tv paprikával, paradicsommal, bele morzsoljuk a gulyásleves kockát és megszórjuk petrezselyemmel.
Ha megfőtt a levesünk, berántjuk
Elkészítjük a rántást:
Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Addig pirítjuk a lisztet az olajban, amíg zsemleszínű lesz, ekkor beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük.
Egyet forr és kész a finom friss zöldségekből készült krumpli leves.
Tipp:
Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










