Újkrumpli leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db gulyásleves kocka
  • 1  tv paprika
  • 2 szál zöldség
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemlevél
  • 1 ek liszt
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 60 dkg újkrumpli

Elkészítése:

A zöldséget, répát, krumplit, hagymákat megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a zöldséget, répát karikára,a petrezselyemzöldjét apró kockára aprítjuk.

Veszünk egy fazekat beletesszük a felaprított zöldségeket és felöntjük 1.5 l vízzel, sózzuk és feltesszük a tűzre főni.

Ízesítjük zellerrel, tv paprikával, paradicsommal, bele morzsoljuk a gulyásleves kockát és megszórjuk petrezselyemmel.

Ha megfőtt a levesünk, berántjuk

Elkészítjük a rántást:

Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Addig pirítjuk a lisztet az olajban, amíg zsemleszínű lesz, ekkor beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük.

Egyet forr és kész a finom friss zöldségekből készült krumpli leves.

Tipp:

Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.