Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldséget, répát, krumplit, hagymákat megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a zöldséget, répát karikára,a petrezselyemzöldjét apró kockára aprítjuk.
Veszünk egy fazekat beletesszük a felaprított zöldségeket és felöntjük 1.5 l vízzel, sózzuk és feltesszük a tűzre főni.
Ízesítjük zellerrel, tv paprikával, paradicsommal, bele morzsoljuk a gulyásleves kockát és megszórjuk petrezselyemmel.
Ha megfőtt a levesünk, berántjuk
Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk a lisztet. Addig pirítjuk a lisztet az olajban, amíg zsemleszínű lesz, ekkor beleszórjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük.
Egyet forr és kész a finom friss zöldségekből készült krumpli leves.
Friss petrezselyemmel megszórjuk tálaláskor.