Újévi lencseleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg füstölt hús
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- gulyáskrém
- pirosarany
- pirospaprika
- kevés liszt
- só, bors, delikát
Elkészítése: Először megfőzzük a kockára vágott füstölt húst. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a húsdarabokat a léből.
Ha nem akarjuk túl sósra a levest, akkor a lé felét célszerű leönteni (lefagyasztva később felhasználható más levesekhez) és vízzel pótolni.
Tehát a füstölt hús levébe tesszük fel főni a lencsét és a zölségeket (sárgarépa, fehérrépa, hagyma). Ha megfőtt, akkor visszateszzük hozzá a főtt, füstölt húst. Ezt követően következik az ízesítés ízlés szerint.
Rászórjuk a pirospapriktá, lisztet, majd csomómentesre keverjük és ha újra felforrt, akkor kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »