Újévi lencseleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg füstölt hús
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- gulyáskrém
- pirosarany
- pirospaprika
- kevés liszt
- só, bors, delikát
Elkészítése: Először megfőzzük a kockára vágott füstölt húst. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a húsdarabokat a léből.
Ha nem akarjuk túl sósra a levest, akkor a lé felét célszerű leönteni (lefagyasztva később felhasználható más levesekhez) és vízzel pótolni.
Tehát a füstölt hús levébe tesszük fel főni a lencsét és a zölségeket (sárgarépa, fehérrépa, hagyma). Ha megfőtt, akkor visszateszzük hozzá a főtt, füstölt húst. Ezt követően következik az ízesítés ízlés szerint.
Rászórjuk a pirospapriktá, lisztet, majd csomómentesre keverjük és ha újra felforrt, akkor kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









