Újévi lencseleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg füstölt hús
- 25 dkg lencse
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- gulyáskrém
- pirosarany
- pirospaprika
- kevés liszt
- só, bors, delikát
Elkészítése: Először megfőzzük a kockára vágott füstölt húst. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a húsdarabokat a léből.
Ha nem akarjuk túl sósra a levest, akkor a lé felét célszerű leönteni (lefagyasztva később felhasználható más levesekhez) és vízzel pótolni.
Tehát a füstölt hús levébe tesszük fel főni a lencsét és a zölségeket (sárgarépa, fehérrépa, hagyma). Ha megfőtt, akkor visszateszzük hozzá a főtt, füstölt húst. Ezt követően következik az ízesítés ízlés szerint.
Rászórjuk a pirospapriktá, lisztet, majd csomómentesre keverjük és ha újra felforrt, akkor kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »