Újévi lencseleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg füstölt hús
  • 25 dkg lencse
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • gulyáskrém
  • pirosarany
  • pirospaprika
  • kevés liszt
  • só, bors, delikát

Elkészítése: Először megfőzzük a kockára vágott füstölt húst. Ha megfőtt, akkor kiszedjük a húsdarabokat a léből.

Ha nem akarjuk túl sósra a levest, akkor a lé felét célszerű leönteni (lefagyasztva később felhasználható más levesekhez) és vízzel pótolni.

Tehát a füstölt hús levébe tesszük fel főni a lencsét és a zölségeket (sárgarépa, fehérrépa, hagyma). Ha megfőtt, akkor visszateszzük hozzá a főtt, füstölt húst. Ezt követően következik az ízesítés ízlés szerint.

Rászórjuk a pirospapriktá, lisztet, majd csomómentesre keverjük és ha újra felforrt, akkor kész is.