Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újévi káposztaleves recept

Újévi káposztaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1000 g savanyú káposzta
    • 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
    • 200 g kolbász
    • 30 g szárított gomba
    • 100 g aszalt szilva
    • 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
    • 1 csipet só
    • tejföl (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).

    Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).

    Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.

    Tipp:

    Kis videós segítség (mert néha kell) :)
    https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá