Újévi káposztaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1000 g savanyú káposzta
  • 400 g füstölt hús (füstölt tarja)
  • 200 g kolbász
  • 30 g szárított gomba
  • 100 g aszalt szilva
  • 1 darab vöröshagyma (apróra vágva)
  • 1 csipet só
  • tejföl (ízlés szerint)

Elkészítése:

A szárított gombát leforrázzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. A káposztáról leöntjük a savanyú levét (ha túl savanyú lenne a káposzta, átmossuk hideg vízben).

Egy nagyobb lábasban kevés olajon előpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát a karikára vágott kolbásszal együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, az aszalt szilvát, és a gombát (a levével együtt).

Pár percet pároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és kb. 40-50 percet főzzük. Tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt, és ha kell, még ízesítsük meg sóval.

Tipp:

Kis videós segítség (mert néha kell) :)
https://www.youtube.com/watch?v=GXEdHIvykFo