Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú zöldbableves recept

Savanyú zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg zöld-, vagy sárga hüvelyű bab
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1-2 burgonya
    • 0,5 l tej
    • 1 csomag kapor
    • bors
    • 2-3 ek ecet

    Elkészítés:

    A tejet némi vízzel feltesszük főni. Beletesszük a fokhagymákat apróra vágva, majd az ugyancsak apróra vágott kaprot.

    Amikor már majdnem forr, hozzáadjuk a babot.

    Közben megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a burgonyát /Ne legyen több, mint a bab./

    A félig puha babhoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.

    Ha a hozzávalók megpuhultak, ecettel savanyítjuk.

    Mivel semmi zsiradékot nem tartalmaz, langyosan, vagy hidegen tálalom. Kiválóan hűsítő nyári étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá