Savanyú zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Savanyú zöldbableves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöld-, vagy sárga hüvelyű bab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 burgonya
  • 0,5 l tej
  • 1 csomag kapor
  • bors
  • 2-3 ek ecet

Elkészítés:

A tejet némi vízzel feltesszük főni. Beletesszük a fokhagymákat apróra vágva, majd az ugyancsak apróra vágott kaprot.

Amikor már majdnem forr, hozzáadjuk a babot.

Közben megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk a burgonyát /Ne legyen több, mint a bab./

A félig puha babhoz hozzáadjuk a burgonyát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a levest.

Ha a hozzávalók megpuhultak, ecettel savanyítjuk.

Mivel semmi zsiradékot nem tartalmaz, langyosan, vagy hidegen tálalom. Kiválóan hűsítő nyári étel.