Tönkölybúza leves recept

Hozzávalók:
- 15 dkg tönkölybúza
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellerszár
- pár db koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 zöldségleves kocka
- 2 ek sűrített paradicsom
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »