Tönkölybúza leves recept
Hozzávalók:
- 15 dkg tönkölybúza
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellerszár
- pár db koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 zöldségleves kocka
- 2 ek sűrített paradicsom
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










