Tönkölybúza leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg tönkölybúza
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zellerszár
- pár db koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 zöldségleves kocka
- 2 ek sűrített paradicsom
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tönkölybúzát jól átmossuk és 2-3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk. Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
Végül hozzáadjuk a búzát, a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.