Tiroli burgonyaleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- só
- őrölt bors
- 700 ml tej
- 3 ek frissen vágott zöldfűszer
- szerecsendió
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.
Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.