Tiroli burgonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- só
- őrölt bors
- 700 ml tej
- 3 ek frissen vágott zöldfűszer
- szerecsendió
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.
Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »