Tiroli burgonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- só
- őrölt bors
- 700 ml tej
- 3 ek frissen vágott zöldfűszer
- szerecsendió
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.
Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.
Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »