Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiroli burgonyaleves recept

Tiroli burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek vaj
    • őrölt bors
    • 700 ml tej
    • 3 ek frissen vágott zöldfűszer
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk.

    A vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát.

    Hozzáadjuk a kockákra feldarabolt burgonyát és néhány percig együtt megpirítjuk. Hozzáöntünk 1 l vizet és megfőzzük benne a burgonyát kb 20 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

    Mikor megfőtt a burgonya, akkor a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejet.

    Röviddel a felforrás előtt belerakjuk a levesbe a felaprított zöldfűszereket (majoránna, tárkony, babérlevél is került bele nálam) és megszórjuk őrölt szerecsendióval.

    Tálalhatjuk pogácsával vagy a levesbe szórt pirított kenyérkockákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá